Inici  >  Mobilitat segura  >  Vies segures

Vies segures


El consorci independent d’avaluació de les carreteres europees, EuroRAP, identifica els trams de vies amb major risc d’accidents. En aquesta catorzena edició, en què participa el RACC, s’ha posat de manifest novament que calen millores a diferents vies de la xarxa espanyola i catalana, ja que el 25% de les vies convencionals presenten nivells de risc alt o molt alt d’accidentalitat.

L’estudi mostra que tres dels deu trams amb més concentració d’accidents de vehicles pesants pertanyen a l’N-340. Un any després d’alertar sobre l’alta sinistralitat a l’N-340 i proposar solucions immediates per resoldre-la, el RACC ha tornat a denunciar la situació d’aquesta via i a proposar el desviament dels camions de gran tonatge per l’autopista com a mesura fàcil d’aplicar i que podria tenir efectes immediats.

La Fundació ha continuat, d’altra banda, analitzant altres aspectes de les infraestructures de la mobilitat, com són la senyalització d’orientació a Lleida o als municipis de la Costa Brava i la coherència global de la senyalització dels límits de velocitat.

Les millores en la senyalització i l’estat de la via són els aspectes més freqüents en les queixes i els suggeriments que els usuaris fan a Via Directa, el servei que la Fundació ofereix des del 1996. El tràmit i la resolució de més de 6.000 queixes en 20 anys ha consolidat el Via Directa com una finestra oberta de la Fundació a tots els usuaris. Fruit d’això, el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Fundació han signat un acord de col·laboració per desenvolupar una app per a dispositius mòbils amb l’objectiu de recollir i gestionar les reclamacions i els suggeriments dels usuaris sobre les incidències a les carreteres.
Auditoria de senyalització Lleida
Auditoria de senyalització Costa Brava
Via Directa
Elements reductors de velocitat

Senyalització de límits de velocitat
Fotos


Acord Dept. Territori i Sostenibilitat (Generalitat de Catalunya)

2017 Fundació RACC

Av. Diagonal, 687
08028 Barcelona
www.fundacioracc.cat
ISSN 2013-4371