Inici  >  Mobilitat segura  >  Conductors segurs

Conductors segurs


Les aptituds, però sobretot els hàbits, les actituds i els valors de les persones a l’hora de moure’s són un factor clau en la prevenció i la millora dels índexs d’accidentalitat. En entorns urbans cada cop més densos i complexos, la convivència d’usos i la responsabilitat en la mobilitat són imprescindibles per garantir una mobilitat segura i cívica.

La Fundació continua impulsant campanyes de conscienciació i estudis, com la campanya que, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) i la FIA Foundation, va llançar l’any 2014 i que estava centrada en la protecció del col·lectiu de la gent gran, un dels més vulnerables a nivell d’accidentalitat.

L’any 2015, la Fundació, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i Clear Channel, va llançar una campanya per fomentar l’ús del casc de bicicleta a la ciutat. L’objectiu principal era convidar els usuaris que facin un ús voluntari d’aquest element de protecció, especialment entre els menors de 16 anys. Aquesta iniciativa s’emmarcava en la tercera Setmana Mundial de Nacions Unides per la Seguretat Viària.

Un dels estudis que ha tingut força impacte ha estat l’informe i les recomanacions per a una mobilitat segura de les dones embarassades, presentat l’octubre del 2015 i que es va elaborar amb dades estadístiques i una enquesta d’opinió, i amb la col·laboració de CatSalut (Emergències Mèdiques) i la Fundació Faros de Sant Joan de Déu. D’interès també han estat els diferents informes que mostren l’increment de l’accidentalitat respecte l’any anterior.

En la línia de vetllar per unes bones aptituds dels conductors, cal destacar, també, la col·laboració amb l’associació Visión y Vida, que ha atorgat al RACC un premi per la seva contribució en l’elaboració dels estudis sobre la salut visual dels conductors.

Pel que fa als futurs conductors, la Fundació ha continuat oferint les seves activitats educatives com el Bicivisme, l’obra de teatre Stop, una nova aventura dels superagents de la Ketty, així com els programes RACC Educa i Joves i Conducció, tots amb l’objectiu de sensibilitzar els nens i els joves en les bones pràctiques com a vianants, viatgers i conductors.

Les dues noves edicions del Concurs Joves i Conducció, que han obert el seu ventall de reflexió entre els joves a àmbits com la mobilitat sostenible, la mobilitat connectada o els valors de la mobilitat vinculats a la mobilitat responsable, juntament amb la celebració del XXII Fòrum de Seguretat Viària sobre pacificació del trànsit i accidentalitat, han estat també fites rellevants d’aquest dos anys.
Campanya Gent gran
Campanya "En bici. millor amb casc"
Fotos
Mobilitat durant l'embaràs
Video



Concurs Joves i Conducció 2014 i 2015
Fotos lliurament de premis 2014
Videos guanyadors 2014
Foto guanyadora 2014
Fotos lliurament de premis 2015
Video guanyador 2015
Foto guanyadora 2015
XXII Fòrum Barcelona de Seguretat Viària "Convivència i seguretat viària, un repte compartit"
Fotos
2016 Fundació RACC

Av. Diagonal, 687
08028 Barcelona
www.fundacioracc.cat
ISSN 2013-4371