Inici  >  Fundació RACC 20 anys
La Fundació RACC va néixer l'any 1994 amb l'objectiu d'impulsar les mesures i les innovacions necessàries per millorar la seguretat viària i la mobilitat a Catalunya i a Espanya, tant incidint sobre possibles modificacions del marc regulador com, sobretot, intentant influir sobre el comportament dels usuaris. D'aquesta manera, el RACC s'implicava a fons en aquest objectiu social i donava continuïtat a les activitats en favor d'una mobilitat segura que realitzava des de pràcticament el seu naixement, l'any 1906.

En dues dècades, la Fundació RACC ha generat nou coneixement molt important en mobilitat mitjançant la realització de projectes, plans, auditories i estudis de mobilitat tant en l'àmbit local com en l’estatal. Alhora, ha impulsat campanyes de conscienciació, formació i educació sobre les qüestions clau de la mobilitat, i ha exercit una funció de defensa i protecció dels usuaris.

L’abril del 2015 va tenir lloc un acte institucional al Palauet Albéniz per celebrar el 20è aniversari de la Fundació RACC, al qual va assistir l’alcalde de Barcelona. Durant l’acte l'Ajuntament de Barcelona va atorgar un reconeixement al president del RACC, Sebastià Salvadó, per la tasca de la Fundació i la seva contribució en el foment d'un model de mobilitat segura i sostenible per a la ciutat de Barcelona.

Per commemorar aquest aniversari, la Fundació RACC va editar les publicacions 20 anys contribuint a millorar la societat, una memòria històrica amb les principals actuacions realitzades durant aquestes dues dècades, i Avancem cap a una mobilitat millor, que planteja els principals reptes de futur. A més, va elaborar un vídeo de la història de la Fundació explicada per alguns dels seus protagonistes.
2016 Fundació RACC

Av. Diagonal, 687
08028 Barcelona
www.fundacioracc.cat
ISSN 2013-4371