Inici  >  Mobilitat intel·ligent  >  Conductors connectats i protegits

Conductors connectats i protegits


La connectivitat dels vehicles planteja múltiples avantatges per als usuaris però també reptes que cal afrontar. La Fundació RACC ha estat analitzant aquesta innovació vinculada a la mobilitat. Una bona mostra de la mobilitat del futur ha estat el certamen, celebrat al recinte del Nou Camp del FCB, iMobility Challenge 2014, organitzat localment per la Fundació RACC per encàrrec de la FIA, en el qual es van poder testar les darreres innovacions en tecnologies de la informació aplicades a la mobilitat, com el sistema E-Call o la frenada autònoma d’emergència, entre altres.

El sistema de trucada d’emergència ha estat analitzat a fons per la Fundació. La participació activa al projecte europeu consorciat HeERO, d’harmonització o estandardització del sistema de trucada d’emergència a àmbit europeu a través del telèfon d’emergències comú 112, ha permès a la Fundació estudiar la viabilitat, a través d’una enquesta als usuaris, d’un hipotètic sistema d’E-Call per a motocicletes.

La Fundació ha continuat atenta al debat i a les constants novetats, tant tecnològiques com reguladores, del cotxe connectat. La participació a la campanya de la FIA “My Car, My Data”, que posa de manifest la importància que els conductors europeus donen a la protecció de les dades emeses pels seus vehicles, i la participació activa a la Task Force de la FIA sobre Connectivitat han estat fites importants.

En l’àmbit del cotxe connectat, també s’ha col·laborat en la difusió i el test del Golo, dispositiu connectat al vehicle que envia informació al mòbil de l’usuari sobre l’estat i el posicionament del vehicle i permet activar avisos i connectar-se de forma remota amb el taller mecànic en cas d’avaria.
iMobility Challenge
Jaime Moreno (DGT)
Frank Seidel (Bosch)
Ignasi Ferrer (Applus-Idiada)
Acces to Data FIA
Video
Connectivitat cotxe-smartphone
Pilot Connected Car
Fotos


2016 Fundació RACC

Av. Diagonal, 687
08028 Barcelona
www.fundacioracc.cat
ISSN 2013-4371