Inici  >  Mobilitat segura  >  Conductors segurs

Conductors segurs


Les actituds i les habilitats de les persones davant de la conducció continuen essent factors clau a l’hora d’analitzar les causes de la sinistralitat. Les estadístiques ens tornen a indicar l’estancament dels darrers anys en la reducció dels ferits i morts a les carreteres i la necessitat de continuar insistint en la sensibilització i l’educació viària, aspectes que des de la Fundació es treballen a fons. Una de les accions dutes a terme en aquest àmbit ha estat la col·laboració amb la Fundació Agrupació en l’organització de la jornada Son i conducció, mals companys de viatge, que va posar de manifest que la son, juntament amb el cansament, i després de les drogues i l’alcohol, figura com el tercer factor de major rellevància en els accidents de trànsit. De fet, de tot això ja se n’alertava a l’estudi del 2013 La fatiga, factor de risc en la conducció.

Un altre dels factors rellevants en l’estancament de la reducció d’accidents són les distraccions durant la conducció. L'estudi La distracció dels conductors: un risc no percebut, publicat l’any 2008, ja situava les distraccions com la primera causa d'accidents de trànsit a Espanya, ja que es trobaven presents en un 34% dels accidents amb víctimes. Vuit anys després, l’ús creixent dels smartphones té, encara més, un paper fonamental en els accidents de trànsit. L’enquesta feta per la Fundació aquest any 2016 a mil usuaris conclou que un de cada quatre conductors afirma usar molt sovint el mòbil mentre condueix i que aquest tipus de distracció està darrere del 30% dels accidents. Són percentatges molt elevats, que obliguen a augmentar la conscienciació i sensibilitzar sobre aquests riscos per aconseguir una mobilitat més segura.

Amb les activitats educatives, el RACC vol sensibilitzar els nens i els joves sobre les actituds i les bones pràctiques com a vianants, viatgers i conductors, amb l’objectiu de millorar les condicions de mobilitat i seguretat viària de tota la societat. El programa RACC Educa i el Concurs Joves i Conducció fomenten el respecte i la responsabilitat dels diferents usuaris de la mobilitat.
Jornada Son i conducció
Distraccions per ús del mòbil



Concurs Joves i Conducció
Fotos lliurament de premis
Vídeo guanyador
Foto guanyadora
Curs Plans mobilitat empresa (MC Mutual)
2017 Fundació RACC

Av. Diagonal, 687
08028 Barcelona
www.fundacioracc.cat
ISSN 2013-4371