Editorial

Liderant la nova mobilitat, al costat de les persones


Els darrers anys la mobilitat s’ha convertit en centre d’atenció, ja no només per a les administracions o per a la indústria de l’automòbil, com fins ara, sinó també per a les empreses tecnològiques, les startsups, els proveïdors de serveis de telefonia o les indústries de l’energia, entre altres. Tots configuren un ecosistema complex que avança a gran velocitat, amb l’expansió del vehicle elèctric, el vehicle sense conductor i el connectat, tot dins un sistema compartit, intermodal i respectuós amb el medi ambient.

Aquesta és, o serà ben aviat, la realitat de moltes de les ciutats del primer món, un model que s’anirà estenent amb les seves particularitats a tots els territoris. Avui estem atents al que passa a Barcelona, a Catalunya i a Espanya i ho analitzem, mirem de ben a prop com evolucionen les ciutats capdavanteres a Europa i observem més enllà del nostre continent les tendències que es van obrint camí arreu del món.

En aquest entorn, tenim davant nostre reptes i oportunitats que cal saber detectar i aprofitar per millorar la vida dels ciutadans però, com succeeix en tota transformació, també se’ns plantegen incògnites i riscos que cal saber desvetllar i resoldre.

El RACC afronta aquesta gran transformació amb l’objectiu de convertir-se en un Club de Serveis a la Mobilitat, per estar al costat de la gent oferint-los solucions que s’adaptin a les seves noves necessitats, que aprofitin al màxim els avantatges que ens ofereixen les noves tecnologies i que, alhora, els garanteixin la seguretat i els drets.

Al nostre Club treballem perquè aquesta nova manera de moure’ns sigui segura per a tots, per als que van a peu, els que circulen amb bicicleta, amb cotxe, amb moto o amb transport públic.I ho fem des del respecte, però també des de l’exigència a les administracions perquè dissenyin i mantinguin infraestructures segures, còmodes i intel·ligents. Alhora impulsem mesures que garanteixin una manera de desplaçar-nos més saludable, promovent vehicles més nets dels quals se’n faci un ús més racional i combinat amb altres sistemes de transport, per millorar la qualitat de l’aire que tots respirem.

I ho fem amb un únic afany, el de millorar la mobilitat, analitzant els fets, extraient conclusions i fent propostes que hem comunicat i elevat a les administracions, perquè les mesures que es prenguin tinguin en compte els ciutadans i siguin les millors possibles en cada cas. A vegades, sabem del cert que els nostres estudis i les nostres propostes han influït en les decisions preses; altres serà necessari insistir. Al RACC continuarem treballant, amb rigor, tenacitat i exigència, perquè només així és possible transformar la realitat i fer una societat millor per a tothom.

Josep Mateu
President del RACC

Segueix-nos a:

La Fundació RACC a les xarxes

@Copyright 2018 RACC Automòbil Club | Crèdits