Inici  >  Mobilitat intel·ligent  >  Serveis connectats

Serveis connectats


Encara que amb reptes regulatoris, de mercat i d’oferta de valor per definir, la mobilitat entesa com un servei (MaaS) o un conjunt de serveis a la carta i a la mida de cada usuari comença a definir-se com a model de futur. Atenta sempre a les noves tendències en mobilitat, la Fundació RACC és membre fundador de la MaaS Alliance, un partenariat público-privat d’actors i empreses de mobilitat creat per desenvolupar aquest nou model de mobilitat a Europa.

La informació de l’estat del trànsit i altres indicadors de mobilitat, com l’aparcament o la despesa energètica, és important a l’hora de prendre decisions racionals i eficients de mobilitat, com és triar un sistema o altre per moure’s en funció de les necessitats. Enguany la Fundació ha actualitzat i millorat l’aplicació Infotransit, que informa gratuïtament de l’estat del trànsit i d’altres variables de mobilitat en temps real.

La participació de la Fundació en el projecte europeu MOBiNET és un altre exemple de la rellevància que les xarxes d’informació en línia sobre mobilitat estan adquirint, no només per als usuaris sinó també per als operadors i els proveïdors. Precursora de la idea de la mobilitat com un servei (MaaS), MOBiNET és una plataforma que posa en contacte viatgers, usuaris del transport, operadors de sistemes de transport i proveïdors de continguts o d’infraestructures.
RACC Infotransit

MaaS Alliance
Mobinet

CARNET-Innovation Day
Inlane
2017 Fundació RACC

Av. Diagonal, 687
08028 Barcelona
www.fundacioracc.cat
ISSN 2013-4371